Wednesday, June 15, 2011

Survey..survey cenderahati..

assalam.. ^___^

Even majlis saya bulan 11, tp sy da survey mcm2 tempat utk doorgift..Maklumlah, lagi skali sy ingatkan (utk diri sendiri), majlisnya jauh..nun di seberang laut china selatan.. :> sy plak dok kat semenanjung...serik sgt2 jd kelam-kabut time nak tunang dulu..hehe..

Skrg ni, Nilai 3 dah buat survey..kat mana2 kedai barangan perkahwinan spt Bright Sail di Ulu Yam pun dah..Mcm2 decisions dah dibuat n ade certain dah pun dibeli..cuma skrg utk main doorgift tgh berfikir nk bg ape.. 



Sy sgt tertarik dgn beberapa suggestion utk jadikan buku doa / al-mathurat/ yaasin sbg doorgift...betul jugak..mmg pemberian tu dtg dari seikhlas hati..tp sy nak pemberian sy ni sesuatu yang bermanfaat...dan kalau boleh, nak sentiasa diamalkan agar sentiasa beroleh keberkatan..ye la..drpd doorgift tu hanya dijadikan hiasan, dimakan kemudian dibuang semula, lebih afdal kite menghadiahkan sesuatu yang org boleh baca dan amalkan..sy ada senaraikan tempat printing yg sgt berpatutan dan bg sy amat berbaloi utk dijadikan kenangan buat tetamu..ada beberapa pilihan yang boleh dijadikan sebagai cenderahati buat tetamu. Faham juga bakal pengantin kalau boleh nak berjimat serba-serbi. Jadi sy kongsikan serba-sedikit laman web/blog yang menawarkan pakej/ printing yg sgt berpatutan. 



Hasil online survey sy:

1) SURAH YAASIN
 Ini printing yaasin yg paling berpatutan yang sy pernah dapat. RM1! Design mmg boleh tahan. 
Syarikat: Percetakan Ustaras Sdn. Bhd



sgt berbaloi dan puas hati..




terdapat pelbagai lg pilihan design..


Jika anda berminat utk menjadikan surah yaasin sbg buah tgn kpd para jemputan, sila layari laman web ini:
http://ustaras.com/web/beli-buku/kalendar-2011/  atau


FB: http://www.facebook.com/pages/Percetakan-Ustaras-Sdn-Bhd/170378509679076?sk=app_6009294086


2) AL-MA'THURAT & DOA
Al-ma'thurat juga sgt bagus utk diamalkan..boleh juga didapati dgn harga yg sgt berpatutan, RM1!


Maaf kualiti gambar kurang jelas..ini sy dpt dr website tersebut: http://persadakahwin.com/


3) 40 HIMPUNAN DOA RABBANA
Pemberian ini juga merupakan pemberian yg sgt bermakna. Kita boleh mempelajari pelbagai doa dari ayat-ayat AlQuran.
Syarikat: SBS Kad Kahwin


design mmg cantik2..siap boleh custom made!

contoh isi dalam buku
Berikut merupakan harga yg ditawarkan:


100 - 500pcs RM0.80
500 - 999pcs RM0.70
1000pcs Ke Atas RM0.65



Jika anda berminat, sila lawati : 
FB: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.154688297932084.36473.103659306368317


5) HIMPUNAN DOA DR AYAT2 ALQURAN
Juga sgt bermanfaat. Ready-made design yg diberikan juga menarik. Harga berdasarkan bilangan unit yang diambil,serendah RM1.50!
Syarikat: Al-Hikmah Sdn. Bhd.


antara contoh design

sgt menarik!


ada juga pakej berserta paper bag!


untuk maklumat lanjut, sila layari: http://percetakan-alhikmah.blogspot.com/search/label/buku%20doa


Ini merupakan beberapa suggestion page kepada anda yang masih lg tercari2 buah tangan apa yang sesuai buat para tetamu. Sy kongsi apa yang termampu dan hanya anda yang membuat pilihan yang terbaik. 


Sekian, wassalam. :)

2 comments:

  1. oh jangan lupa singgah ke www.reemdoorgift.com... ada byk doorgift yang bermanfaat disitu...:)

    ReplyDelete
  2. :) thanks...tp terlewat skit je coz da booked salah satu yg tersenarai kat atas..sy terlepas pandang nk layari website anda..anyway,thanks for sharing!

    ReplyDelete

Wednesday, June 15, 2011

Survey..survey cenderahati..

Posted by noorul.faedzah at 6/15/2011 12:27:00 PM
assalam.. ^___^

Even majlis saya bulan 11, tp sy da survey mcm2 tempat utk doorgift..Maklumlah, lagi skali sy ingatkan (utk diri sendiri), majlisnya jauh..nun di seberang laut china selatan.. :> sy plak dok kat semenanjung...serik sgt2 jd kelam-kabut time nak tunang dulu..hehe..

Skrg ni, Nilai 3 dah buat survey..kat mana2 kedai barangan perkahwinan spt Bright Sail di Ulu Yam pun dah..Mcm2 decisions dah dibuat n ade certain dah pun dibeli..cuma skrg utk main doorgift tgh berfikir nk bg ape.. 



Sy sgt tertarik dgn beberapa suggestion utk jadikan buku doa / al-mathurat/ yaasin sbg doorgift...betul jugak..mmg pemberian tu dtg dari seikhlas hati..tp sy nak pemberian sy ni sesuatu yang bermanfaat...dan kalau boleh, nak sentiasa diamalkan agar sentiasa beroleh keberkatan..ye la..drpd doorgift tu hanya dijadikan hiasan, dimakan kemudian dibuang semula, lebih afdal kite menghadiahkan sesuatu yang org boleh baca dan amalkan..sy ada senaraikan tempat printing yg sgt berpatutan dan bg sy amat berbaloi utk dijadikan kenangan buat tetamu..ada beberapa pilihan yang boleh dijadikan sebagai cenderahati buat tetamu. Faham juga bakal pengantin kalau boleh nak berjimat serba-serbi. Jadi sy kongsikan serba-sedikit laman web/blog yang menawarkan pakej/ printing yg sgt berpatutan. 



Hasil online survey sy:

1) SURAH YAASIN
 Ini printing yaasin yg paling berpatutan yang sy pernah dapat. RM1! Design mmg boleh tahan. 
Syarikat: Percetakan Ustaras Sdn. Bhd



sgt berbaloi dan puas hati..




terdapat pelbagai lg pilihan design..


Jika anda berminat utk menjadikan surah yaasin sbg buah tgn kpd para jemputan, sila layari laman web ini:
http://ustaras.com/web/beli-buku/kalendar-2011/  atau


FB: http://www.facebook.com/pages/Percetakan-Ustaras-Sdn-Bhd/170378509679076?sk=app_6009294086


2) AL-MA'THURAT & DOA
Al-ma'thurat juga sgt bagus utk diamalkan..boleh juga didapati dgn harga yg sgt berpatutan, RM1!


Maaf kualiti gambar kurang jelas..ini sy dpt dr website tersebut: http://persadakahwin.com/


3) 40 HIMPUNAN DOA RABBANA
Pemberian ini juga merupakan pemberian yg sgt bermakna. Kita boleh mempelajari pelbagai doa dari ayat-ayat AlQuran.
Syarikat: SBS Kad Kahwin


design mmg cantik2..siap boleh custom made!

contoh isi dalam buku
Berikut merupakan harga yg ditawarkan:


100 - 500pcs RM0.80
500 - 999pcs RM0.70
1000pcs Ke Atas RM0.65



Jika anda berminat, sila lawati : 
FB: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.154688297932084.36473.103659306368317


5) HIMPUNAN DOA DR AYAT2 ALQURAN
Juga sgt bermanfaat. Ready-made design yg diberikan juga menarik. Harga berdasarkan bilangan unit yang diambil,serendah RM1.50!
Syarikat: Al-Hikmah Sdn. Bhd.


antara contoh design

sgt menarik!


ada juga pakej berserta paper bag!


untuk maklumat lanjut, sila layari: http://percetakan-alhikmah.blogspot.com/search/label/buku%20doa


Ini merupakan beberapa suggestion page kepada anda yang masih lg tercari2 buah tangan apa yang sesuai buat para tetamu. Sy kongsi apa yang termampu dan hanya anda yang membuat pilihan yang terbaik. 


Sekian, wassalam. :)

2 comments on "Survey..survey cenderahati.."

Al-MuReed Home Tuition Network on June 29, 2011 at 1:57 AM said...

oh jangan lupa singgah ke www.reemdoorgift.com... ada byk doorgift yang bermanfaat disitu...:)

noorul.faedzah on July 1, 2011 at 7:09 PM said...

:) thanks...tp terlewat skit je coz da booked salah satu yg tersenarai kat atas..sy terlepas pandang nk layari website anda..anyway,thanks for sharing!

Post a Comment

 

1 LiFe...MoMenT + EnJoyMenT Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting